Eläinfysioterapia

Eläinfysioterapeutti on henkilö, jolla on fysioterapeutin ammattitutkinto ja eläinfysioterapeutin täydennyskoulutus.

 Eläinfysioterapia on eläimen kuntouttamista:

  • tuki- ja liikuntaelinvaivojen yhteydessä (lihakset, nivelet, jänteet, hermot)
  • erilaisissa liikeongelmatilanteissa, kun selkeää syytä ei ole löytynyt
  • neurologisten sairauksien yhteydessä esim. halvaantumisen ja selkäleikkausten jälkeen
  • rasitusvammojen ja loukkaantumisten jälkeen
  • eläimen ikääntyessä
  • ennaltaehkäisevästi lihashuoltona ja motorisina harjoitteina.

Fysioterapiatutkimuksen perusteella saat palautteen eläimen liikuntaelimistön kunnosta. Tutkimuksessa mitataan ja arvioidaan mm. lihastasapainoa, liikkeiden symmetriaa, tasapainoa ja vartalonhallintaa sekä lihasten ja nivelten liikkuvuutta.

Tutkimuksen perusteella tehdään fysioterapiasuunnitelma ja valitaan terapiamenetelmät. Fysioterapeutti auttaa palauttamaan liikkeen normaaliksi motoristen harjoitteiden ja hoitojen, mm. manuaalisen terapian, venyttelyjen ja mobilisoinnin avulla. Lisäapuna on LASER-terapia ja vesijuoksumattoharjoittelu. Kotiohjeet ovat tärkeä osa fysioterapiaa.

Eläinfysioterapiaan voit varata ajan suoraan minulta, mutta sairaan eläimen hoidosta päättää eläinlääkäri. Eläinlääkärit myös lähettävät usein eläimen fysioterapiaan. Jos sinulla on vakuutus eläimellesi, kannattaa selvittää korvaako se eläinfysioterapian. Teen tiiviisti yhteistyötä eläinlääkäreiden kanssa ja paras hoitotulos saavutetaan usein yhteistyössä eläinlääkärin ja omistajan kanssa.

Eläinfysioterapia, hevosten fysioterapia ja koirien fysioterapia          Eläinfysioterapia, hevosten fysioterapia ja koirien fysioterapia